10% zľava za odber newslettru. Prihlásiť sa na odber.

O nás

Pražiareň kávy, distribúcia kávovarov a mlynčekov od prestížnych výrobcov z celého sveta, jeden a pol kaviarne, showroom, školiace stredisko. Už od roku 2011. To všetko by však nebolo možné bez správnej zmesi ľudí, ktorí dnes tvoria tím Mlsnacava. Viac ako 10 ľudí sa dnes stará o Vaše zážitky s čerstvou kávou. A že to berieme vážne, to si môžete byť istí. Veď s kávou sa naše životy spájajú od detstva. Kto si nepamätá rozhovory babky a mamy pri „turkovi“ v skle.

História

2011

Rozhodli sme sa „turka v skle“ u babky zlepšiť. Začali sme nadväzovať spoluprácu s jedným distribútorom talianskej kávy na Slovensku. Spolupráca však nikdy nezačala. No do kávy sme sa medzičasom zamilovali a cesta späť už neexistovala.

2012

Prvá návšteva talianskeho mesta Trieste. Prezývané aj ako hlavné mesto espressa. Nadviazali sme našu prvú spoluprácu s pražiarom kávy z tohto mesta, ktorého kávu sme dlhé roky dovážali na Slovensko. Išlo o malú rodinnú firmu, ktorá sa veľmi angažovala v oblasti vzdelania a výskumu. Ich prístup ku káve, praženiu a vzdelaniu bol nadčasový a pokrokový.

2014

Absolvovanie prvého školenia pod záštitou Specialty Coffee Association s majstrom sveta baristov, Gwilymom Daviesom a Petrou Veselou.

Stávame sa obchodným partnerom a zástupcom výrobcu kávovarov Nuova Simonelli a Victoria Arduino na Slovensku.

2015 - 2016

Specialty Coffee Association nás natoľko pohltila, že v priebehu dvoch rokov sme absolvovali všetky školenia, vo všetkých úrovniach, ktoré táto organizácia ponúka. Dosiahli sme takzvanú Coffee Diploma a stali sme sa aj autorizovaným školiteľom tejto asociácie. Prvým na Slovensku. V týchto rokoch sme pôsobili aj ako jeden z trojice národných koordinátorov SCA na Slovensku, ktorých úlohou bola aj organizácia majstrovstiev Slovenska v príprave kávy.

2017

Otvárame naše prvé školiace stredisko v Banskej Bystrici a organizujeme jedno z prvých školení SCA na Slovensku. Išlo o školenie Brewing pod taktovkou Tima Sturka, ktorý predsedal v tej dobe celosvetovej koordinačnej skupine, pre tento typ školení.

2018

Otvárame svoju prvú kaviareň s bistrom. Okrem toho sa veľmi aktívne zamýšľame aj nad spustením vlastnej pražiarne kávy, no aktivity spojené s bistrom a školením tento plán odsúvajú. Organizujeme školenie pod vedením čerstvej majsterky sveta World Barista Champion – Agnieszky Rojewskej v Banskej Bystrici.

2019

Pražiareň naberá na obrátkach, stále však iba v našich hlavách. Pred jej spustením sa prihlasujeme na skúšky Q Gradera, pod vedením asociácie Coffee Quality Institute, ktoré úspešne absolvujeme. Pod vedením tejto organizácie organizujeme v tom istom roku vôbec prvé školenie zamerané na spracovanie kávy na Slovensku. Cestujeme po Európe sa začíname sa orientovať medzi výrobcami pražičiek.

2020

Predávame bistro a počas covidovej prestávky definitívne objednávame pražičku od nemeckého výrobcu Probat. Covid však všetko spomaľuje a tak viac ako rok a pol pražíme na prenajatej pražičke. Týmto by sme chceli poďakovať Petrovi z Concept Coffee za obrovskú pomoc.

2021

Otvárame náš epsresso shop v historickom centre Banskej Bystrice, sťahujeme firmu, zariaďujeme novú pražiareň. Stávame sa distribútorom kávovarov Modbar. Budujeme celý nový tím ľudí pre našu kaviareň a pražiareň. 2021 je pre nás rok zmien.

2023

Otvárame brány našej „polkaviarne“. A to každú sobotu, v priestoroch bratislavskej Starej Tržnice. Zároveň si uvedomujeme, že čiastočne začíname žiť budúcnosť. Pretože to, čo je dnes už dennou rutinou, bolo ešte nedávnom snom. Poďte ju tvoriť s nami.

2011

Rozhodli sme sa „turka v skle“ u babky zlepšiť. Začali sme nadväzovať spoluprácu s jedným distribútorom talianskej kávy na Slovensku. Spolupráca však nikdy nezačala. No do kávy sme sa medzičasom zamilovali a cesta späť už neexistovala.

2012

Prvá návšteva talianskeho mesta Trieste. Prezývané aj ako hlavné mesto espressa. Nadviazali sme našu prvú spoluprácu s pražiarom kávy z tohto mesta, ktorého kávu sme dlhé roky dovážali na Slovensko. Išlo o malú rodinnú firmu, ktorá sa veľmi angažovala v oblasti vzdelania a výskumu. Ich prístup ku káve, praženiu a vzdelaniu bol nadčasový a pokrokový.

2014

Absolvovanie prvého školenia pod záštitou Specialty Coffee Association s majstrom sveta baristov, Gwilymom Daviesom a Petrou Veselou.

Stávame sa obchodným partnerom a zástupcom výrobcu kávovarov Nuova Simonelli a Victoria Arduino na Slovensku.

2015 - 2016

Specialty Coffee Association nás natoľko pohltila, že v priebehu dvoch rokov sme absolvovali všetky školenia, vo všetkých úrovniach, ktoré táto organizácia ponúka. Dosiahli sme takzvanú Coffee Diploma a stali sme sa aj autorizovaným školiteľom tejto asociácie. Prvým na Slovensku. V týchto rokoch sme pôsobili aj ako jeden z trojice národných koordinátorov SCA na Slovensku, ktorých úlohou bola aj organizácia majstrovstiev Slovenska v príprave kávy.

2017

Otvárame naše prvé školiace stredisko v Banskej Bystrici a organizujeme jedno z prvých školení SCA na Slovensku. Išlo o školenie Brewing pod taktovkou Tima Sturka, ktorý predsedal v tej dobe celosvetovej koordinačnej skupine, pre tento typ školení.

2018

Otvárame svoju prvú kaviareň s bistrom. Okrem toho sa veľmi aktívne zamýšľame aj nad spustením vlastnej pražiarne kávy, no aktivity spojené s bistrom a školením tento plán odsúvajú. Organizujeme školenie pod vedením čerstvej majsterky sveta World Barista Champion – Agnieszky Rojewskej v Banskej Bystrici.

2019

Pražiareň naberá na obrátkach, stále však iba v našich hlavách. Pred jej spustením sa prihlasujeme na skúšky Q Gradera, pod vedením asociácie Coffee Quality Institute, ktoré úspešne absolvujeme. Pod vedením tejto organizácie organizujeme v tom istom roku vôbec prvé školenie zamerané na spracovanie kávy na Slovensku. Cestujeme po Európe sa začíname sa orientovať medzi výrobcami pražičiek.

2020

Predávame bistro a počas covidovej prestávky definitívne objednávame pražičku od nemeckého výrobcu Probat. Covid však všetko spomaľuje a tak viac ako rok a pol pražíme na prenajatej pražičke. Týmto by sme chceli poďakovať Petrovi z Concept Coffee za obrovskú pomoc.

2021

Otvárame náš epsresso shop v historickom centre Banskej Bystrice, sťahujeme firmu, zariaďujeme novú pražiareň. Stávame sa distribútorom kávovarov Modbar. Budujeme celý nový tím ľudí pre našu kaviareň a pražiareň. 2021 je pre nás rok zmien.

2023

Otvárame brány našej „polkaviarne“. A to každú sobotu, v priestoroch bratislavskej Starej Tržnice. Zároveň si uvedomujeme, že čiastočne začíname žiť budúcnosť. Pretože to, čo je dnes už dennou rutinou, bolo ešte nedávnom snom. Poďte ju tvoriť s nami.

Náš tím

Šimon Staš

Pražiar, Q Grader, autorizovaný tréner SCA a konateľ spoločnosti, ktorý sa posledné mesiace venuje stále viac a viac vnútorným procesom vo firme. Jeho víziou je posilňovať naše služby. Medzi ciele pre najbližšie obdobie patrí vybudovanie nového tímu školiteľov pre našich zákazníkov, aby sme boli ešte flexibilnejší a otvorenejší Vašim požiadavkám, ako aj zabezpečiť čo najjednoduchší prístup k iným našim službám a produktom

René Hauser

S kávou začal pracovať pár rokov predtým, ako zavítal do nášho tímu. Roky však pôsobil vo svete výberových čajov. René je tu pre Vás s ...

Čítajte ďalej

René Hauser

S kávou začal pracovať pár rokov predtým, ako zavítal do nášho tímu. Roky však pôsobil vo svete výberových čajov. René je tu pre Vás s akoukoľvek požiadavkou, ktorá sa týka objednávok, servisu či akýchkoľvek iných veľkoobchodných záležitostí. Jednoducho povedané, je to firemný dirigent, ktorý zariadi, aby akýkoľvek Váš podnet, či prosba bola vybavená v čo najkratšom čase. René si vo firme preskákal už všetkým, pretože to bol prvý človek, ktorí prišiel do nášho, dnes už značne rozšíreného, tímu ľudí.

Michal Janček

Michal rozšíril náš tím koncom roka 2021, kedy sme otvárali náš prvý vlastný espresso shop v priestoroch banskobystrickej Starej Tržnice. Bol ...

Čítajte ďalej

Michal Janček

Michal rozšíril náš tím koncom roka 2021, kedy sme otvárali náš prvý vlastný espresso shop v priestoroch banskobystrickej Starej Tržnice. Bol jeho manažérom a hlavným baristom. Aj vďaka jeho skúsenostiam zo sveta výberovej kávy a gastronómie, sa z tohto miesta stalo jedno z najobľúbenejších kávičkárskych zastávok na strednom Slovensku. Dnes už je jeho prioritou manažment pražiarne a starostlivosť a veľkoobchodných zákazníkov na území celého Slovenska a Českej republiky. Potrebujete pomôcť s výberovou kávou, spraviť objednávku, či jednoducho sa dozvedieť viac o nás a našej pražiarni v Banskej Bystrici, Michal sa o Vás postará.

Michal Pánik

Pracoval v kaviarňach pod vedením viacerých špičkových slovenských baristov, kde nabral skúsenosti. Niekoľko ...

Čítajte ďalej

Michal Pánik

Pracoval v kaviarňach pod vedením viacerých špičkových slovenských baristov, kde nabral skúsenosti. Niekoľko rokov bol prevádzkarom v jednej z kaviarni pre známu slovenskú sieť. U nás sa stal hlavným technikom pre všetky zariadenia pripravujúce kávu. Takže ak máte problém s Vaším zariadením, buďte si istý, že do 24 hodín sa stretnete s Mišom a ten Vás problém identifikuje a odstráni. A ešte Vás pri tom aj zabaví, pretože nedokáže byť ticho. Jednoducho zvláda všetko.

Ľubomír Gonda

Elektrikár so záľubou v káve? Tak takáto kombinácia sa nenájde len tak. Keď sme sa s Ľubkom spoznali, bolo jasné, že ...

Čítajte ďalej

Ľubomír Gonda

Elektrikár so záľubou v káve? Tak takáto kombinácia sa nenájde len tak. Keď sme sa s Ľubkom spoznali, bolo jasné, že potrebujeme začať spolupracovať. Ľubo je ten typ človeka, ktorý neodíde, kým nevyrieši zdanlivo neriešiteľný technický problém. Ten, ktorý sa na pražiarni sťažuje, že sa dlho nič poriadne nepokazilo. Ten, ktorý má doma z jednej izby spravenú dielňu. No zároveň ľudský prístup k zákazníkom, zmysel pre detail a chuť učiť sa novým veciam. Problém = príležitosť, platí u Ľuba naozaj na 100%. A pri tom všetkom sa s ním nechcete stretnúť. Pretože keď príde, máte problém. Na druhú stranu, behom pár minúť je po ňom. Takže keď už musíte Ľubka vidieť, môžete sa na neho spoľahnúť. A navyše Vás pobaví svojím inteligentným humorom. Win win.

Vanesa Makovníková

Hlavná baristka v našej kaviarni v Banskej Bystrici a manažérka v jednom. Zodpovedá za každodennú kvalitu a chod kaviarne ...

Čítajte ďalej

Vanesa Makovníková

Hlavná baristka v našej kaviarni v Banskej Bystrici a manažérka v jednom. Zodpovedá za každodennú kvalitu a chod kaviarne, kde sa už takmer 2 roky snažíme citlivo zmeniť pohľad našich hostí na kávu. Pretože kyslosť nie je zločin.

Lívia Ostrolúcka

Lívia k nám prišla po niekoľkých rokoch našej spolupráce, keď pracovala ako baristka u jedného z našich zákazníkov ...

Čítajte ďalej

Lívia Ostrolúcka

Lívia k nám prišla po niekoľkých rokoch našej spolupráce, keď pracovala ako baristka u jedného z našich zákazníkov a priateľov. Jej vzdelanie a skúseností z gastronómie chcela posunúť aj do iných sfér, okolo kávy. Dnes je Lívia spolu so Šimonom zodpovedná za praženie výberových káv, kvalitatívnu kontrolu a celý proces, ktorý naše zrnká podstupujú po upražení.

Celý tím baristov

ktorí to s nami ťahajú na našej šialenej ceste s kávou. Určite sa s nimi môžete stretnúť nielen v Banskej Bystrici, či Bratislave, ale aj na niektorom z obrovského množstva eventov a podujatí, ktorých sme mlsnou súčasťou.

Viki Jehlárová

Marianna Škorvagová

Natália Bontová

Vika Jaďuďová